Paleo pompoen pancakes
Ik ben zelf iemand die snel het ontbijt overslaat omdat ik het moeilijk vond om ‘s ochtends vroeg te eten. Maar de kinderen moeten wel eten, dus dan eet je zelf weer sneller. Alleen dan is de grote vraag wat vinden (onze) kinderen lekker, want met een bloemkoolpap, of zoete aardappel toast zoals je wel eens op pinterest ziet, doe je mijn kinderen ieder geval geen plezier.
De afgelopen maand zijn we begonnen met paleo eten, waar de kids soms best wel moeite mee hebben, geen havermout pap meer als ontbijt. Iets waar ze beide heel gek op zijn. Maar ook geen verse broodjes meer in het weekend. Dus, wat kan je dan nog wel eten? Was een van de vragen die mijn dochter stelde. Dat ben ik gaan uitzoeken. Op pinterest kom je heel veel ‘inspirende recepten’ tegen. Alleen deze zijn niet even geschikt, vooral als je met een week budget voor boodschappen te doen hebt. Want dan kan je beter de recepten met amandelpasta of speciale ingrediënten laten staan. We hebben leuke recepten gevonden, zoals pumpkin pancakes, appelmuffins en bananenbrood.
Ondertussen vind ze het geweldig om te helpen met bakken, het liefst de dag ervoor want dat scheelt ‘s ochtends veel tijd. We proberen elke week een nieuw recept uit. Al moet ik zeggen dat niet alles even lekker is, zorgt het wel voor mooie herinneringen met mijn kinderen.
Voor morgen staan deze overheerlijke pompoen pancakes op het menu.
Voor dit recept gebruik ik zelf gemaakt pompoen puree. Hoe deze gemaakt word is te vinden op:
Hier het recept:
gezonde pompoen pancakes (paleo)
Ingredienten:
3/4 cup amandel meel
1/4 cup arrowroot meel
1 theelepel baking powder
1/2 theelepel pompoen kruiden
3 eieren
1/4 cup pompoen puree
1/2 theelepel vanilla
3 eetlepels hazelnoot melk
1 theelepel appel azijn
instructies
voeg de hazelnootmelk en de appelazijn bij elkaar in een kom en zet apart
Voeg in een nieuwe kom de amandelmeel, arrowroot bloen, baking powder en pompoen kruiden samen.
Split de eieren, en klopt het eiwit op tot een stevig schuim.
voeg de eidooiers, pompoen puree, vanille en de hazelnoot melk mix in een aparte komt samen.
Voeg nu alle natte en droge ingredienten samen, en klop/roer tot een glad beslag
Verwarm de pan, op gemiddeld vuur en spray wat coconut of avocado olie erin, kan ook een beetje ghee in de pan doen.
Doe een soeplepel in de pan, en wacht tot er bubbels uit het beslag doorkomen.
draai ze om, en wacht een 30 seconde tot een minut, zodat die kant mooi goud bruin gebakken is.
herhaal dit tot het beslag op is.
voeg je favorite toppings toe, wat noten, maple siroop of pure chocolade doen het altijd goed.
tip: vers fruit vinden de kinderen heerlijk er op en als je ‘s ochtends nog even tijd heb kan je ook wat appeltjes met kaneel stoven.