Pompoen puree
Wanneer je pompoen pancakes of pompoen cake wilt maken. Dan is de kans groot dat je pompoen puree nodig hebt. In veel engelstalige recepten staat voor het gemak een blik pompoen puree. Dit is alleen in Nederland erg lastig te krijgen. Maar wees nou eerlijk, zelf maken is hartstikke makkelijk en ook nog eens lekkerder ;) (al zeggen wij het zelf…)
In de oven
Benodigdheden:
Een pompoen naar keuze. Zelf gebruik ik het liefst een mooie oranje pompoen, die je bijna in elke supermarkt kan krijgen.
Een oven (voorverwarmd op 180 C)
Olijfolie naar smaak
Ovenschaal of bakplaat
Stappen:
verwarm de oven voor op 180 C
Halveer de pompoen en ontpit deze. Dit gaat het makkelijkst met een lepel. Schraap de pitten & vruchtvlees eruit (tip: Je kan de pitten roosteren en bewaren voor een snack o.i.d.)
Snijd de pompoen in stukken. Stukken van ongeveer 2 cm. Wij schillen bewust de pompoen niet, aangezien deze lekker zacht word en veel smaak bevat.
Leg ze op de bakplaat of ovenschaal en zet ze voor ongeveer 40-45 minuten in de oven. Zodat ze lekker zacht worden.
Pureer met een staafmixer de stukken pompoen tot een gladde puree en et voila c’est finit.
Stomen
Zet een stoompan met voldoende water op het vuur.
Halveer de pompoen en ontpit deze. Dit gaat het makkelijkst met een lepel. Schraap de pitten & vruchtvlees eruit.
Snijd de pompoen in stukken. Stukken van ongeveer 2 cm. Wij schillen bewust de pompoen niet, aangezien deze lekker zacht word en veel smaak bevat.
Plaats de pompoen in de stoompan.. Meestal zijn ze binnen een half uur tot 45 minuten gaar. Dit ligt o.a. aan de soort en de grote van de stukken pompoen. (ze zijn gaar als je de pompoen kan doorprikken).
Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde puree.
We hebben gemerkt dat stomen of in de oven het beste werkt. Koken kan ook, maar daar werd onze pompoen puree erg waterig van.
Veel bak plezier gewenst!