Bananenbrood
Eigenlijk zou ik nog een pompoen recept schrijven, maar dacht nog eentje daar zit geen variatie in. Zo nu een andere recept waar de kids gek op zijn bananenbrood.
Wij zijn laatst in het bos geweest, normaal nemen we meestal lekkere warme chocolade melk en iets lekkers mee. Zo ook deze keer! Na overleg met de meiden werd het bananenbrood. Iets waarmee je eindeloos kan varieren, met stukjes chocolade, nootjes of gewoon lekker naturel maak je het elkeer weer iets anders en gaat die nooit vervelen. Als vervanger van chocolade melk hadden we hazelnoot chocolade melk dit proeft een beetje zoals hazelnootpasta.
Recept bananenbrood:
Ingredienten
2 cups fijn amandel bloem
3 extra rijpe bananen
2 eieren
1 eetlepel baking powder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel vanille poeder.
Als je wilt kun je nog extra toevoegen denk aan walnoten, pecannoten of stukjes chocolade.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een cakeblik in.
Doe alle ingredienten samen en klop het tot een glad egaal beslag.
Doe het beslag in het cakeblik en als je wilt kun je er nog wat lekkere nootjes of chocolade stukjes overheen strooien.
Zet het in de oven
Na ongeveer 50-55 minuten is die klaar, je kan met een sate prikker controleren of die goed gaar is van binnen.
Laat de bananencake goed afkoelen. Als die afgekoeld is kun je de cake uit het cakeblik halen.
Na 24 uur kun je het het beste in de koelkast zetten, dan is die ongeveer nog 5 a 6 dagen houdbaar, ook kan je deze cake goed invriezen.